O NAMA

O akademiji tekst Simpozij Ljetna akademija Područja djelatnosti akademije

U (re)habilitaciji djece s razvojnim teškoćama u Hrvatskoj postojao je i još uvijek postoji nedostatak stručnjaka koji su uz to neravnomjerno raspoređeni i uglavnom zastupljeni  u većim središtima. Budući se (re)habilitacija djece u svijetu brzo razvija, potrebno je i u nas uvoditi nove metode, te usavršavati postojeće. Primjenom novijih metoda u ranoj dobi moguće je postići bolji oporavak funkcije, pa čak i u teško oštećene djece bolju funkciju i kvalitetu življenja. Također, obitelji djece s razvojnim teškoćama trebaju više edukacije i potpore u provođenju liječenja i skrbi za njihovu djecu.

Akademija za razvojnu rehabilitaciju je udruga koju čine stručnjaci u području razvojne rehabilitacije kao i osobe čiji je interes primjena, promicanje i unapređenje dostignuća razvojne rehabilitacije, uključujući i obitelji djece s razvojnim teškoćama.

Pogledaj višeLjetna akademija

Ljetna Akademija je tradicionalno godišnje događanje koji organizira Udruga u kolovozu. Sastoji se od grupe seminara namijenjenim usavršavanju stručnjaka u razvojnoj rehabilitaciji.

Pogledaj više

Područja djelatnosti opis

Osnovna djelatnost Akademije je:

  • organiziranje obavijesnih i obrazovnih tečajeva za stručno usavršavanje svojih članova. To su zdravstveni djelatnici i stručnjaci u odgoju i obrazovanju koji se bave djecom s teškoćama u razvoju.

Pogledaj više